כאבים במותן צד ימין כבר חודשיים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

14/10/2018 | 20:14 | מאת: נאור

שלום אני בן 20 ביצעתי היום בדיקת us עקב כאבים במותן בצד ימין בנוסף סובל מאמטוריה וציסטה בכליה בגודל 1.7 לפני 8 שנים עברתי ניתוח עם כריתה חלקית של שלפוחית השתן(בבית חולים שניידר)עקב ציסטה שהייתה על שמפוחית השתן עכשיו אני סובל בכאבים חזקים מאוד במותן ימין!!! בעת נטילת השתן יש לי סוג של צריבה חזקה קבעתי תור לרופא בבלינסון אך נתנו לי תור לחודש 12 ואני ממש מפחד ומודאג! אנא ממך תןכל להגיד לי מה קרה איתי ולהרגיע אותי הפיענוח הוא כזה כליה ימנית: בגודל 12.4 פרנכימה שמורה לא הודגמה מערכת מאספת אין לשלול מערכת מאספת כפולה הודגמה ציסטה בגודל 1.7 סמ לא הודגמו אבנים כליה שמאלית בגודל 11.5 פרנכימה שמורה לא הודגמה הרחבה של מערכת המאספת לא הודגמו תהליכים לא הודמו אבנים שלפוחית שתן עם קיבולת רגילה ,דפנות חלקים אין לחץ חיצוני פתולוגי על דפנות השלפוחית ולבסוף כתוב לי בסיכום משפט שממש הלחיץ אותי לאחר סיום ביצוע הבדיקה,חובה לפנות לרופא המטפל עם תוצאות הפיענוח עכשיו כמה שאלות 1. מזה מה שהיא רשמה אין לשלול מערכת מאספת כפולה ? האם יכול להיות שיש לי מערכת מאספת כפולה ?ואם כן מה זה אומר לגביי ולגבי העתיד שלי? 2.האם זה מסוכן הציסטה הזאת בכליה (היא גדלה לי גם)פשוט עברתי כבר ניתוח להורדת ציסטה לפני 8 שנים בשלפוחית השתן האם גם פה יש צורך בהתערבות של ניתוח? בתודה נאור

בקר טוב הפורום הוא לא ליעוץ פרטני. הסיפור שלך הוא מאד מיוחד. ראוי שתפנה לאורולוג בקהילה בקופת חולים שאליה אתה שייך עם סיכומי מחלה שלך מהעבר ועם האולטרסאונד החדש. אם התור בבית חולים ארוך אינך צריך להמתין ולכן לפנות לאורולג בקהילה. בהצלחה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים