היפוספדיאס ועקמת של הפין

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/07/2018 | 12:21 | מאת: טל

שלום, יש לי בן, בן שנה וחצי. בני נולד עם 2 כליות. האחת מתפקדת ב 97%, השניה למעשה אינה מתפקדת. בנוסף יש לו רפלוקס ברמה בינונית לכליה שאינה מתפקדת, היפוספדיאס ( יש לו 2 חורים, אחד צר ואחד שהינו חור דמה) ועקמת של הפין. השאלה שלי היא האם כדאי להזדרז ולעשות את הניתוח של ההיפוספדיאס + תיקון העקמת, בגיל צעיר, כל עוד הוא עוד לא עבר גמילה, הוא עם חיתול ולא יכול לגעת או להתעסק עם האיזור.? מדובר בילד שעוד צפוי לגדול ולהתפתח, האם זה יכול להשפיע על תוצאות הניתוח ויהיה עלינו לעשות ניתוח נוסף בעתיד?

שלום רב ניתוחי היפוספדיאס מומלץ לעשות בגילים צעירים עוד לפני גמילת הילד. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים