אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

11/09/2012 | 10:23 | מאת: חני

ביתי בת שלוש וחצי , לפני חודש אובחן אצלה חיידק בשתן והיא טופלה באנטיביוטיקה רופא המשפחה אמר לי לערוך אולטרסאונד כליות לאחר חודש אתמול ערכנו את הבדיקה והנה תוצאותיה: כלייה ימנית: בגודל 6.3 ס"מ עם פרנכימה בעובי ממוצא 0.8 ס"מ שמורה. הודגמה הרחבה מינימלית של אגן הכליה ברוחב 0.6 ס"מ. לא הודגמו תהליכים, לא הודגמו אבנים כלייה שמאלית: בגודל 6.6 ס" מ עם פרנכימה בעובי ממוצע 0.8 ס"מ שמורה. לא הודגמה הרחבה של מערכת מאספת, לא הודגמו תהליכים, לא הוגמו אבנים. שלפוחית שתן: עם קבולת רגילה ודופנות חלקים, לא הודגמה התרחבות של האורטרים הדיסטליים. אין לחץ פטולוגי על דפנות השלפוחית. יש לציין שלפני שנתיים עברה אולטרסאונד בטן והכליות היו תקינות. אני אודה לך עם תסביר לי מה המשמעות מהממצא של התרחבות אגן מינימלית בכיליה הימנית ומה עושים במקרה זה, ומה המשך טיפול תודה אמא מודאגת

19/09/2012 | 11:45 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום חני, הרחבה קלה של מערכת מאספת יכולה להיות משנית לבעיה מסוימת כמו רפלוקס(חזרה של שתן מהשלפוחית לכליות) או ממצא אקראי שאין לו משמעות קלינית. ההתיחסות והמשך הבירור תלוים בהתנהגות הקלינית של הילדה, כלומר האם יש זיהומים חוזרים מלווים בחום אז ההיחסות אחת ואם אין בכלל תסמינים והילדה בריאה לחלוטין ההיחסות אחרת. תפני לאורולוג ילדים לצורך בדיקה ויעוץ בברכה ד"ר עמוס נאמן

19/09/2012 | 12:19 | מאת: חני

ד"ר נאמן פניתי לרופא הילדים והוא הסתכל על בדיקת האןלטרסאונד ואמר לי שאין צורך לפנות לברור נוסף עם עם אגן מורחב של 0.4-0.5 מ"מ רק מעקב בעוד כשנה. אז המקרה לפי כחודשיים של חיידק בשתן הכל תקין והילדה לא מתלוננת שוב. האם יש צורך לפנות לאורולוג ילדים ?

מנהל פורום אורולוגיית ילדים