קטטר בבדיקת איזוטופים בעיקבות אגן כליה מורחב

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/09/2012 | 11:28 | מאת: יוש

שלום רב, לבני בן החודשים התגלה במהלך ההריון אגן כליה ימני מורחב ל15 מ"מ וגם במעקב אולטרהסאונד לאחר הלידה (48 שעות אחרי וגם חודש אחרי) האגן עדיין מורחב עם גביעים הפוכים שכנראה אומר פגיעה בפרנכימה. בעיקבות המלצת הנפרולוגית לבצע מיפוי ע"י בדיקת איזוטופים, נאמר לנו מהמחלקה שבה עושים את המיפוי בשניידר שיהיה צורך בהחדרת קטטר בזמן המיפוי. השאלה שלי מדוע צריך קטטר לבדיקה והאם זה חובה (או שזה רק כדי שיהיה יותר קל לרופא) האם אין אלטרנטיבה אחרת פחות כואבת (בכל זאת הילד בן חודשיים. תודה מראש

19/09/2012 | 11:42 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום יוש, האמת שלא כל כך בא לי לענות לך מכיוון שאני רואה בשאלה שלך ציניות " רק כדי שיהיה יותר קל לרופא" אני עדיין באסכולה של רופאים יחד עם רוב הרופאים שאני מכיר שקודם דואגים למטופלים לפני שדואגים לנוחיותם, כדאי שגם לך יהיה קצת אמון. מומלץ לבצע את הבדיקה עם קטטר מכיוון שזה מוריד את הלחץ בשלפוחית בזמן הבדיקה ונותן אבחנה מדויקת יותר של מידת החסימה. החדרת הקטטר אינה חובה אך לדעתי נותנת תוצאות מדויקות יותר. במקרים מסוימים שיש חשד גם לרפלוקס (חזרה של שתן מהשלפוחית לכליות) הכנסת הקטטר מנדטורית.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים