בריחת שתן בזמן צחוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/08/2012 | 21:00 | מאת: יניב

שלום רב!! בני בן 8 ובזמן צחוק מתגלגל ממושך יש לו בריחת שתן קטנה . ממה יכולה להיות התופעה ? יש לציין שבלילה הוא לא מרטיב בכלל וביום יום אין לו בריחת שתן ממאמץ או משחק כול שהוא!! תודה.

19/09/2012 | 11:36 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב, יכולות להיות מספר סיבות לתופעה ,ראשית הבנלית יותר , בזמן שהוא תוחק עם שלפוחית מלאה עולה הלחץ התוך בטני ואז יש איבוד שתן. סיבה נוספת נדירה יותר נקראת giggle incontinence , התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית בתגובה לצחוק יכולות להיות סיבות נוספות תפנו לאורולוג ילדים

מנהל פורום אורולוגיית ילדים