אשך נפוח אצל לילד בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

21/02/2018 | 21:03 | מאת: שירי

שלום, שמתי לב אתמול בערב כי לבני יש אשך אחד נפוח (נראה עם נוזלים) אין רגישות למגע ולא מתלונן על כאבים, היום בחנתי שוב ונראה כי המצב לא השתנה ועדיין יש נפיחות האחד מהאשכים. תופעה חדשה, שאין לה סיבה חיצונית ידועה (מכה/ רגישות/ בקע ידוע) אשמח לדעת האם מצריך דחיפות בפניה? או תסמינים שיכולים להעיד על הבעיה? תודה

שלום רב התאור מתאים במקום ראשון להצטברות נוזלים בשק האשכים - הידרוצל. ראוי לבדוק את הילד ולעתים יש צורך גם בבדיקת אולטרסאונד בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים