היצרות של פתח השופכה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

08/01/2018 | 22:14 | מאת: אביטל

שלום רב דוקטור! בני בן 6 במסגרת בדיקה גופנית אצל רופא ילדים הוא ראה כי יש לבני פתח שופכה צר הלכנו לאורולוג ואכן ראה כי יש לבני פתח צר ושלח לניתוח לתיקון פתח השופכה. בפועל ביום יום השתן של בני ישר רגיל אינו מרטיב בלילה. הייתה לו תקופה שהיה הולך להשתין 2 3 בשעה. והייתה תקופה של שבועיים שהיה יוצא לו שתן מפוצל אבל זה ממש היה למס ימים ורופא משפחה טען שהאיזור פשוט היה מודלק הביא משחה והשתן חזר להיות רגיל. שאילתי היא האם עליי לעשות בכל אופן את הניתוח? ביום יום אין תסמינים לכך שתןמיוצא אחיד ותקין. האם פתח השופכה יכול להפתח יותר עם השנים? תודה מראשש

שלום רב, התופעה המשמעותית כשיש פתח שופכה מוצר היא שזרם השתן סוטה. לכן ראוי לראות את הילד בהטלת שתן. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים