בליטה סולידית אל תוך כיס השתן שמאל

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

01/01/2018 | 10:52 | מאת: רועי

שלום רב. ביתי בת 7.5 ועברה לפני שנתיים ניתוח דיפלוקס לטיפול ברפלוקס חד צדדי לשמאל דרגה 3. נראה כי הניתוח עבר בהצלחה ומאז אין דלקות או חיידקי שתן כלל. גם בדיקות הדם תקינות. אולטראסאונד כליות ודרכי שתן אחרון מדגים כליות תקינות אך מצוין : "בליטה סולידית אל תוך כיס השתן באזור כניסת האורטר השמאלי, יתכן אורטרוצלה". אציין כי נשאלתי אם לילדה יש בעיית היתרוקנות והתשובה היא שלילית. האם יתכן כי הבליטה הנראית היא בעצם חומר הדיפלוקס שהוזרק והבליטה חסרת משמעות כל עוד אין בעייה של דלקות בשתן או עצירת שתן ?

שלום רב בהחלט יכול להיות שמה שנראה באולטרסאונד זה הדפלוקס שהוזרק לאזור פיית השופכן השמאלי בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים