אשך תמיר

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/08/2012 | 16:26 | מאת: לי

השבוע פתאום ראיתי כי שק האשכים של בני בן ה-5 אינו סימטרי, חשדתי כי משהו לא תקין וניגשנו לרופא הילדים שציין כי אכן הוא לא מצליח להרגיש את האשך הימני והפנה אותנו לכירורג.1. האם יכול להיות שפתאום אחד האשכים עולה לבטן, לא ראיתי זאת עד עתה וגם רופא הילדים ציין ואני זוכרת זאת כי כשבני נולד הנושא נבדק כמו אצל כל הפעוטות ? 2. מה הטיפול המומלץ בגיל זה ?

16/08/2012 | 11:53 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לי, ראשית יש לקבוע שאכן מדובר באשך טמיר. את יכולה לפנות לאורולוג ילדים או כירורג ילדים. העובדה שהאשכים נמושו בעבר בשק האשכים עדיין לא שוללת לחלוטין את האפשרות שמדובר באשך טמיר. כ- 10% ממקרים של אשך טמיר הם כאלו. אשך טמיר נקרא Undescended testis ואשך טמיר שהיה פעם בשק נקרא ascending testis. הטיפול הינו אותו טיפול , ניתוח לקיבוע האשך בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים