ילדה שלא עושה פיפי- מתאפקת

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

29/07/2012 | 16:16 | מאת: עדי

שלום, ביתי בת 2.5- היא נגמלה לפני חודש. חושב לציין כי הגמילה באה מרצונה החופשי - היא יום אחד הורידה את החיתול ובזה זה נגמר- כמעט ולא היו פיספוסים, אומרת לבד כאשר יש לה שתן / יציאה. לאחרונה, שמתי לב כי לילדה יש יכולות איפוק ממושכות מאוד עד כדי מפחידות- היא לא רוצה לגשת לעשות פיפי, אפילו לאחר שנת לילה, אני צריכה "להכריח" אותה לגשת לשירותים (היא גם גמולה בלילה- לא פיספסה עד היום). יתרה מכך, ביום ו' האחרון היה מקרה ההתאפקות הארוך ביותר- היא עשתה פיפי בבוקר כאשר קמה, שוב ב-10:00 ולאחר מכן ב-13:00 שזהו היתה הפעם האחרונה עד למחרת ביום שבת ב-8:00 בבוקר (למעלה מ-15 ש' ללא הטלת שתן). חשוב לציין כי הילדה שתתה לאורך היום, הושבתי אותה מס' פעמים בשירותים והיא לא עשתה כלום. ביום שבת, היא עשתה פיפי כאשר קמה, כאשר לאחר בערך כשעה לפתע היא עמדה לידי ועשתה פיפי בכמות שאף פעם לא נתקלתי בה עם ריח מאוד חריף. אני לא יודעת איך להמשיך להתנהג/ לפעול במצב הזה. א. האם זו התנהגות נורמלית שיכולה לאפיין גמילה. ב. האם עליי להכריח אותה לשבת ולעשות פיפי. ג. האם עליי לגשת לרופא? אני מודאגת שמא משהו יקרה לשלפוחית השתן. אודה לתשובתך, תודה, עדי.

01/08/2012 | 10:57 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עדי, תקופת הגמילה מחיתול יכולה להיות בעיתית. להאפק זה לא דבר בריא. כל הגישה סביב הענין צריכה להיות דרך חיזוקים חיוביים ולא דרך הענשה. רצוי שתושיבה אותה להטיל שתן כל 3-4 שעות גם אם אומרת שלא צריכה , כך תקני לה הרגלים נכונים. ילדה בגילה צריכה להטיל שתן לפחות כל 6-8 שעות. בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים