התרוקנות לקויה לילדה בת 4 וחצי

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

20/08/2017 | 07:06 | מאת: מיכל

בת 4וחצי שנתיים כבר שנתיים גמולה ביום, אך בלילה עם חיתול לילה כי מטילה שתן רב. להלהן תוצאות בדיקת US בטן וכליות- אשמח נורא לפיענוח ולהסבר מה הן דרכיהטיפול : בדיקת אולטרא'סאונד של אברי הבטן: אאורטה – ברוחב תקין רטרופריטונאום – נראה חופשי. לבלב – צורתו שמורה, נראה חופשי. כבד גודל תקין, מרקם אחיד, לא הודגמו תהליכים מוקדיים. דרכי המרה ' אינן מורחבות. כולדכוס – נראה חופש י. כליה ימנית – בציר אור 55.8 ס"מ, בגודל תקין, המבנה האנטומי שמור, גבולות שמורים. הדגשה מינימלית של רוחב אג% הכליה רוחב מקסימלי 56.0 ס"מ. יתכ% על רקע שתייה מרובה. ללא סימני חסימה אורומכני. ללא עדות לאבנים. טחול – בציר אורך 08.7 ס"מ, בגודל ובמרקם תקינים. כליה שמאלית – בציר אורך 88.8 ס"מ, בגודל תקין, המבנה האנטומי שמור, גבולות שמורי. הדגשה מינימלית של רוחב אגן הכליה רוחב מקסימלי 54.0 ס"מ. יתכן על רקע שתייה מרובה. ללא סימני חסימה אורומכני. ללא עדות לאבנים. שלפוחית השתן– בקיבולת מלאה, דופן סדיר, ללא עדות לאבנים מצב לאחר התרוקנות שארית שת% בכמות של 0.14 סמ"ק – התרוקנות לקויה. ללא ממצא חריג במערכת הגניטיאלית. ללא ממצא חריג באגן הקטן. לסיכום: 1 .התרוקנות לקויה של שלפוחית השתן 2 .הדגשה קלה של אגני הכליות קרוב לוודאי על רקע שתייה מרובה ושלפוחית שת% מלאה. 3 .המשך מעקב.

שלום רב לפי הנכתב לא מצאתי ליקויים משמעותיים בברכה פרופ' לבנה

23/08/2017 | 06:06 | מאת: מיכל

פרופסור לבנה שלום, שמחתי לשמוע את דעתך. לדעתך כעת לא לעשות דבר? היא ישנה כל לילה עם חיתול גמילה כמו תחתונים וכמה איתו שהוא ספוג נורא. כלומר, ההתרוקנות הלקוייה לאחר הבדיקה? להתעלם ממנה? עלינו לא לעשות דבר שלא כל השלפוחית מתרוקנת? אודה לדעתך המקצועית. המון תודה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים