פין מסובב 90 מעלות לתינוק בן חודש

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

09/08/2017 | 12:51 | מאת: ליאת

שלום רב, היינו בביקורת גיל חודש אצל רופא ילדים שם התרעתי בפניו כי חור השופכה של הבן שלי לא ממוקם באמצע הפין וכי יש לו נטייה להשתין ימינה. הרופא אכן העריך כי יש לו פין מסובב בזווית של 90 מעלות והפנה אותנו לאורולוג. כמה שאלות בהיבט הזה: 1. האם יש סיכוי לתיקון הבעיה באופן טבעי עם הזמן ללא התערבות ניתוחית? 2. ממה זה נוצר..? האם כתוצאה מהברית או שמדובר במום מולד? יכולים להעריך את הסיבה בבדיקת האורולוג? 3. כמה זמן מומלץ ךחכות לפני שמחליטים האם ללכת לניתוח או לא? 4. האם מדובר בניתוח מסובך שמצריך הרדמה מלאה? איך ההחלמה ממנו?

שלום רב להלן תשובותי לשאלותיך: 1. לעתים חל שיפור מסויים עם הגדילה, אבל אין טיפול אחר מלבד ניתוח. אם הסיבוב 90 מעלות שוא מצריך ומצדיק ניתוח. 2. זה יכול להיגרם אחרי מילה, אבל לרוב - זה מולד. לעתים זה מאובחן לפני המילה או מיד לאחריה. קשה לרוב לראות את הסיבוב לפני המילה. 3. המלצה לבצע את הניתוח בסביבות גיל שנה, למרות שאפשר גם בגיל צעיר יותר. 4. כל הניתוחים בילדים ובודאי בתינוקות באזור הפין הם בהרדמה כללית. לרוב מוסיםים גם הרדמה מקומית. לרוב אין צורך באשפוז. ההמלצה לאחר הניתוח השגחה של מספר ימים - שבוע בבית. כל תשובותי הן בערבון מוגבל מאחר ולא בדקתי את הילד. בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים