ילד בן 3 וחצי שמתלונן על כאבים בפין בזמן זקפה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

05/07/2017 | 19:49 | מאת: אמי

בני בן ה3 וחצי מתלונן כאשר "הבולבול גדול". מציק לו, כואב לו. הוא חוזר על משפטים "הבולבול יקרע לי את התחתונים", ובאופן כללי לא מרוצה מהסיטואציה. יש לציין שהוא לא מאונן וכד', אלא בסיטואציות כמו כאשר הוא מתעורר, מתקלח עייף.. אני מסבירה לו שזה טבעי, שזה חלק מהגוף שלו וכמו שהרגליים והידיים שלנו לא מפריעות לנו, כך גם הפין. מנסה לכוון אותו לחשוב על דברים אחרים, להסיח את דעתו, לספור איתו ולראות שזה עובר. בימים האחרונים אין יום שאני לא מתמודדת איתו בסיטואציה הזו, לפעמים יותר מפעם אחת... האם יש צורך בבדיקה? יש משהו שניתן לעשות כדי להקל עליו? תודה רבה!

שלום רב הרבה מהילדים לא יודעים לתאר את התחושה הקשורה לזקפה ומתארים זאת ככאב. זה נורמלי בברכה פרופ' לבנה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים