גילו לי בסקירה מכוונת הודגמה כליה שמאל אם מערכת מאספת כפולה ן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

27/03/2017 | 18:27 | מאת: רונית

עשיתי אקו לב יצא תקין כל הבדיקות תקינות יעוץ גנטי אמליץ לי לעשות מי שפיר בגלל תרופות שלקחתי בתחלת היריון דפלפט איסטון טרזודיל סבוקסון ולירקה מחודש שני וחצי הפסקתי כמאט מהכול היום אני לוקחת לירקה וסבוטקס אומפרדקס האם אתה יכול לענות לי בהקדם בבקשה הוא אמר שיש לי שבועיים לחשוב על זה כי אני בשבוע 30 הוא אמר שיש סיכוי קטן מאוד לעוד מומים בגלל המאספת כפולה

שלום רב מערכת שתן כפולה קיימת לכ 10% מהאוכךוסיה. לרוב אין לכך משמעות. אבל במערכת כפולה יכולות להיות יותר הפרעות הדרכי השתן ובעיקר חסימות וחזרה של שתן מהשלפוחית לכליות. האם מעבר למערכת כפולה ראו גם הרחבה של אחת המערכות? בברכה פרופ' לבנה

02/04/2017 | 17:43 | מאת: רונית

לפי מה שאני יודעת אין הרחבה אבל מה זה צוואר הרחם נראה סגור אגני כליות בתחומי הנורמה בא קו לב הוא אמר לי לא לעשות מי שפיר ויעוץ גנטי המליץ לי לעשות שבוע 32 מי שיפר מה אתה ממליץ לי בבקשה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים