הרחבת אגני כליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

10/06/2012 | 14:43 | מאת: מירי

שלום ד"ר עמוס, בן שלי נולד עם הרחבה קלה של אגני הכליה. בגיל 5 חודשים תוצאות הUS היו: מימין בקוטר 0.5 ס"מ ומשמאל 0.9 ס"מ הרחבה קלה של אגני הכליה מימין ומשמאל כמתואר ?קל UPJ בגיל 8 חודשים התוצאה הייתה: (תינוק לא אכל ולא שתה) מימין לא הודגמה הרחבת אגן. אורך הכליה 5.8 ס"מ משמאל הרחבה של האגן כ1.1- ס"מ. אורך הכליה כ6.5- ס"מ בזמן האחרון הבחנתי בהתנפחות מתחת לעיניים שלו. ההתנפחות הייתה גם קודם, אבל בזמן האחרון זה יותר בולט. בבדיקת שתן PH היה 8.5. מה זה יכול להיות? האם זה קשור להרחבת אגני כליות? האם יש סיבה לדאגה? יכול להיות שזה Hydronephrosis? תודה, מירי

21/06/2012 | 08:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מירי, כנראה שאין קשר בין הנפיחות בעיניים להרחבה הקלה שיש לו. בכל מקרה עלייך לפנות לרופא הילדם לביצוע בדיקות מעבדה לתפקוד כליות ובדיקת שתן להמצאות חלבון בשתן. במידת הצורך יש לפנות לנפרולוג בברכה

21/06/2012 | 15:22 | מאת: מירי

שלום דר' עמוס. כבר ביקשתי מרופא שלו לעשות בדיקת שתן ובדיקת דם לתפקוד הכליות, אך לדעתה PH 8.5 "זה בסדר"... למרות שלפני חודש אותו PH היה 5.5. חלבון בגדר הנורמה. שכחתי לציין, שבאותה תקופה כמה פעמים מצאתי אותו בבוקר עם גב רטוב (חיתול נזל) והיה כולו קר ורטוב. לא ידוע כמה זמן שכב ככה. התקררות כליות? האם זאת יכולה להיות סיבה לנפיחות בעיניים וPH גבוה? תודה, מירי

מנהל פורום אורולוגיית ילדים