בעיה בבדיקת שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

31/05/2012 | 21:12 | מאת: ירון

שלום ד"ר נכבד. לפני כחודש ימים עלה חום הגוף של ביתי בת ה3.5 עד לטמפרטורה של 39.5 מעלות וזאת למשך יומיים לאחר יומיים ירד החום והמשכנו כאילו כלום לא קרה היות והרופאה אמרה שהמדובר בוירוס. לאחר כשבוע ימים שוב עלה החום של הילדה וגם הפעם לאותה טמפרטורה, אז שלחה אותנו הרופאה לבצע בדיקת שתן כללי ותרבית שתן, תוצאות השתן הכללי הגיעו והראו ערך של 75 בשורת הליקוציטים (כל שאר הבדיקה נראתה תקינה) לאחר מספר ימים הגיעה תוצאת תרבית השתן והייתה שלילית. לאחר כשבוע וחצי שוב עלה החום של הילדה לאותם טמפרטורות (39.5) ושוב פעם ביצענו בדיקת שתן הפעם הראתה הבדיקה את התוצאה הבאה: ליקוציטים:500 פרוטאין:10 וכל שאר הבדיקה תקינה מיד שלחה אותנו הרופאה לבצע ספירת דם שיצאה תקינה יחד עם זאת לאחר יומיים הגיעה תשובת תרבית השתן שהראתה גם היא שלא קיימת נוכחות של חיידק, גם במקרה הזה ירד החום לאחר יומיים. כעבור שבוע וקצת שוב עלה החום של הילדה לאותם ערכי טמפרטורה ובבדיקת שתן נוספת שעשינו נמצאו הממצאים הבאים: ליקוציטים:500 פרוטאין:20 קטונים:40 הפעם החליטה הרופאה לתת לנו אנטיביוטיקה מסוג צפורל 6cc 250*פעמיים ביום למשך 10 ימים (משקל הילדה 16 ק"ג), חשוב לציין כי גם הפעם יצאה התרבית שלילית. שאלותיי הן: 1. האם יכולה להיות דלקת ללא נוכחות של חיידק (ויראלית למשל)? 2. מה אתה היית ממליץ לנו לעשות אנחנו אובדי עצות ונראה כי גם הרופאה לא כל כך בטוחה? 3. האם יכול להיות שמדובר בצירוף מקרים? בתודה מראש,

08/06/2012 | 08:10 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ירון, ראשית בהחלט יכול להיות דלקת ללא נוחכות חיידק בתרבית לגבי שאר השאלות. אני לא יכול ליעץ בעניין שאלה כה מסועפת בפורום. לעיתים יש פרטים שלכם לנראים לא חשובים או חשובים מדי ולדעתי כרופא יש להם משמעות אחרת. בפגישה עם רופא אני מתרכז בעיקר. באופן כללי אם יש תרבית חיובית אך אין תסמינים אני לא מטפל בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים