ניתוח בכיס המרה

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

19/05/2012 | 18:01 | מאת: אפרת זו ארץ

ד''ר עמוס נאמן שלום רב. אבי עבר ניתוח פשוט לפני שלושה שבועות להוצאת אבנים מכיס המרה.למחרת היום כשהוציאו לו את הקטטר הוא אינו מצליח לתת שתן באופן עצמאי.הןא סובל מסכרת, לב,וכליות.הוא הלך להתייעצות מומחה שטוען לאחר שעבר צילום כי החלק במוח שנותן פקודה לשלפוחית חטף טראומה מההרדמה.האם זה נכון זה נשמע לי מוזר.מומחה אחר אמר שישאר עם זה חודש ואז נראה מה יהיה. לפני הניתוח אבי שמע את המרדים לחוץ וצועק תכינו טיפול נמרץ זסו הרדמה מסוכנת הוא יכול למות- ואבי נלחץ מאד ואמר אם אמות אמות יכול להיות שמהלחץ זה קרה- אנחנו מבולבלים ולא יודעים מה לעשות. הרבה עושים ניתוח כזה ועוד לא שמעתישקרה דבר כזה.דרך אגב הוא שכב בבית חולים 4 ימים שלחו אותו עם הקטטר ואמרו שזה יעבור. לתשובתך המהירה אודה. אפרת.

22/05/2012 | 18:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אפרת מקרה כזה אינו נדיר. עליו להיות במעקב של אורולוג שיטפל בו. במקרים אלו אני בד"כ מתחיל תרופות מקבוצת חוסמי אלפה ולאחר מכן ניסיון לגמילה מקטטר , אם הניסיון לגמילה אינו מצליח לעיתים יש צורך בניתוח לכריתת הערמונית בברכה ד"ר עמוס נאמן

23/05/2012 | 15:24 | מאת: אפרת

ד''ר עמוס נאמן שלום רב. ראשית תודה על תשובתך.עכשיו התעדכנתי מהאורולוג שהערמונית אינה מוגדלת והבעיה שלאחר הניתוח היא ששריר שלפוחית השתן לא מתכווץ כראוי כנראה כתוצאה מההרדמה.יום שלם אבא היה אתמול בבי''ח ניסו בכמה דרכים כשלא הצליחו חיברו אותו שוב לקטטר.האם תשובתך עדיין קבילה? לגבי תרופות חוסמי אלםה- שבוע הבא שוב יש לו ביקורת בביה''ח. תודה וחג שמח אפרת.

מנהל פורום אורולוגיית ילדים