אשכים תמירים

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

15/05/2012 | 09:16 | מאת: טליה

בני בן השנה ו10 חודשים אובחן כבעל אשכים תמירים. תוצאות האולאראסאונד מראות על "שקי אשכים ריקים דו צדדי. בתעלה אינ גווינאלית מימין ומשמאל הודגמו אשכים בגודל עד 0.5*1.9 ס"מ" . אני מבינה כי צריך לנתח, שאלתי היא האם יש סיכוי לפגיעה בפוריות ובתפקוד המיני? האם גודל האשכים תקין?

19/05/2012 | 15:03 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום טליה, ככל שהניתוח מוקדם יותר (מומלץ אחרי גיל חצי שנה ועד גיל שנה) הסיכוי לפגיעה בזרע נמוכה יותר. תפקוד מיני לא יפגע. תפני לאורולוג ילדים לבדיקה וניתוח בברכה

מנהל פורום אורולוגיית ילדים