הסרת כליה בתינוק

דיון מתוך פורום  אורולוגיית ילדים

24/02/2012 | 06:39 | מאת: אבי

האם ניתן לעשות ניתוח[הסרת כליה] לפרוסקופי גם בתינוק בן 8 חודשים תודה

24/02/2012 | 19:26 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אבי, שאלת בדיוק את האדם הנכון. אני חושב שאפשר לעשות ניתוח לאפארוסקופי בכל גיל. ניתחתי כבר ילדים מאוד קטנים בלאפארוסקופיה. אם אתה מעונין לקרוא אני מפנה אותך למאמר (באנגלית) שאני פירסמתי על ילדים השוקלים פחות משישה ק"ג , אין שום בעיה. http://pubget.com/paper/18295267 השאלה החשובה אם יש אינדיקציה לבצע את הניתוח. החלמה מהירה ושיחרור הביתה אחרי יום יומיים אם הכל כשורה. אני חושב שלניתוח לאפארוסקופי יש יתרונות על פני הניתוח הפתוח. מכיוון שמקרים אלו מענינים אותי במיוחד אשמח לראות אתכם לשם יעוץ והכוונה. בכל מקרה שיהיה בהצלחה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהל פורום אורולוגיית ילדים