ילד שמרצה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/07/2014 | 07:13 | מאת: ירון

שלום!!! יש לי ילד בן 11 שכל יום מנסה להגיד לי כמה הוא אוהב אותי...יגיד לי תודה כמה פעמים על דבר אפילו פעוט שאני אתן לו..על פניו זה נשמע טוב אבל ידוע לי שזה בא מחוסר ביטחון..או מדימוי עצמי נמוך. הילד הוא הבכור מבין 3 ילדים ...הוא תלמיד מצויין ולא חסרים לו חברים..לאחרונה הוא גם כל הזמן מתקרב אליי פיזית . זה לא נעים לי להעיר לו על כל תודה שהוא אומר לי...אבקש לדעת איך מתמודדים עם התופעה. תודה...ירון

30/07/2014 | 12:17 | מאת: קובי והב

שלום ירון, בשלב הזה אני מציע לא להתרגש מזה, ולא לעשות מזה עניין גדול. אני לא בטוח שזה מבטא חוסר ביטחון וכד', באותה מידה זו יכולה להיות גם תקופה חולפת. אתה יכול להסביר או לשאול אותו מדוע הוא מרגיש צורך להודות לך כל כך הרבה פעמים. אני תוהה אם חלק מהדאגה לא קשור גם אליך ולתחושותך. מציע לך לחשוב עם עצמך על העמדות שלך כלפי מגע פיזי, ביטויים של חולשה או תלות. מחשבה שכזו יכולה לעזור בזיהוי תגובות אוטמטיות ובהתאמתם לקשר עם בנך. אנסה לפשט את הרעיון על ידי דוגמה, אם למשל, ביום יום אתה נרתע מלחבק גברים, זה עלול לקבל ביטוי גם בקשר עם הילד (שהולך ומתפתח), הילד חש את הרתיעה שלך ומפרש זאת כפחד מלאבד אותך ומכאן הניסיון שלו להתקרב ולרצות. בכל מקרה, כרגע אני ממליץ להמשיך ולהתנהל בטבעיות. בברכה, קובי

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים