מתלבטת לגבי חוג שבו משפילים את הילדות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

18/03/2014 | 10:08 | מאת: שוש

שלום רב, ביתי בת ה 9 נמצאת בחוג התעמלות אומנותית המשמעת בחוג היא מאוד נוקשה. כל זה לא היה מפריע לי אלמלא זה היה גולש להשפלות אישיות כלפי הבנות שבאות בעיקר מפי המאמנת הראשית שאני מפחדת הרבה פעמים להגיע איתה לשיחה שלא לדבר על אימות כי היא מאוד אגרסיבית בדיבור שלה גם כלפי ההורים. באימון האחרון (אימון לפני תחרות) היא ירדה על הבת שלי - מילים שהן לרוב והילדה תוך כדי התחילה לבכות. היא לא מתרגשת מבכי -להיפך דוגמא לאופי הדיבור שלה כלפי הבנות: מה את בוכה אני צריכה לבכות, גדלו לך הירכיים, אם תהיי שמנה לא תהיי מקובלת, אם היו עושים סרט על מפלצות היית בתפקיד הראשי. אני ובעלי רוצים להוציא את הילדה מהחוג ולהעביר אותה לחוג דומה שבו היחס הוא אחר לגמרי אבל ברמה נמוכה יותר והילדה לא רוצה כי היא אומרת שהיא רוצה להתקדם בתחום. המורה אמרה בתחילת השנה כשהיא נכנסה לחוג שהיא תעביר אותה עם הזמן לנבחרת אבל הבנתי שאין לה באמת כוונה כזאת היא פשוט רוצה לדרבן אותן להתאמץ יותר. אני לא יודעת מה לעשות.

18/03/2014 | 13:06 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שוש, מנהיג/מאמן טוב יודע וחייב לדרבן את האנשים בדרך שתעודד אותם לתת את המיטב והמרב שבהם. לפעמים נדרשת עמדה קשוחה, לא מתפשרת ותובענית. ועדיין, חשוב מאד להבחין בין עמדה נחרצת כזו לבין התנהגות משפילה ומתעללת שנזק בצדה. בהסתמך על התיאור שלך, התנהגותה של המאמנת בלתי ראויה ואף מסוכנת, ואני מציעה לא להוציא את הילדה מהקבוצה, אלא לטפל בכך דרך ההנהלה הבכירה במקום. אם, למרות תלונתך, יינתן גיבוי להתנהגותה של המאמנת, ולא ייעשה דבר לשינוי המצב, יהיה נכון בעיני להוציאה משם ולהעבירה למסגרת המחוייבת לסטנדרטים חינוכיים ראויים. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים