ילדה בת -7

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

25/01/2009 | 20:40 | מאת: א

שלום רב, לבתי, בת ה-7, קיימת בעיה של חוסר שליטה בצרכים במשך היום. הילדה מרטיבה בתחתונים במשך היום. כל פעם ששואלים אותה למה לא יכלה לגשת לשרותים, עונה כי ברגע שהרגישה דחף ועד אשר הגיע לשרותים לא הצליחה להתאפק – "... זה יצא לי..". אין לה כל בעיה להסתובב כל היום עם תחתונים ואף מכנסיים רטובים בכל מזג האויר. לעתים נדירות אף מדובר בגושי צואה שהיא יכולה לסחוב במשך כל היום. חשוב לציין כי לא זכור לי, מאז גמילתה מחיתולים בגיל השנתיים, בפספוס ולו אחד במשך הלילה. מה שמביא אותי למחשבה כי אין מדובר בבעיה פיזיולוגית אלא פסיכולוגית משהו. אשמח לקבל חוו"ד לגבי מהות הבעיה, ומה דרכי הטיפול האפשריות. תודה מראש, א.

26/01/2009 | 00:14 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום א. אני מזמינה אותך לקרוא את התכתובת שכותרתה "רגרסיה לילדה בת 6" בעמוד הפורום הראשון, ולראות אם תוכלי להיעזר בהסבר. חשוב לציין שעיקר הנזק בהפרעות הללו נוגע לפגיעה בדימוי העצמי. אני ממליצה מאד לפנות לטיפול אצל פסיכולוג קליני של ילדים, שיוכל לקרוא את המפה המשפחתית ולהנחות אתכם באופני תגובה מתאימים. אם תרגישי שנשארו שאלות נוספות, את מוזמנת לכתוב עוד. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים