ילדה בת 13

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/01/2009 | 16:54 | מאת: אימא

אני גרושה ואימא לילדה בת 13, לאחרונה אני מבחינה כי בתי עצבנית, כעוסה במיוחד כאשר היא שבה מבית אביה. היא אומרת שהוא מעצבן אותה למרות שהוא עושה הכל בשביל ילדיו, קונה לה המון לוקח אותה למקומות שונים. בתי עדיין לא קיבלה מחזור. אני רוצה לציין כי לאביה של הילדה יש חברה עם שתי בנות, האחת בת 12 ןהשנייה בת 5 . אני לא יודעת מה קורה לה ואביה גם עומד חסר אונים למול המצב הזה כי כל הדרכים שניסה לא הועילו. עד לאחרונה היו לבתי יחסים מאוד קרובים עם אביה אבל עכשיו היא דוחה אותו מסיבה לא ברורה. אודה לכם מאוד על העצה.

25/01/2009 | 00:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, נערה בת 13 כבר יכולה לומר מפורשות מה מפריע לה, וחשוב להקשיב לה. נסי לברר מה מעצבן אותה, מה קורה כשהיא בביתו, וכיצד הם מיישבים את הקונפליקטים ביניהם. אחרי הכל, היא ממשיכה להגיע אליו ולקבל ממנו מתנות והטבות שונות. יכול להיות שבאמצעות הרטינות והתלונות היא ממשיכה לקבל ממנו דברים באופן לא מובחן תוך ניצול חולשתו ומאמציו לרצותה. יכול להיות שקיימת קנאה או תחרות עם בת הזוג של אבא או עם בנותיה. אני תוהה מדוע את מציינת שלא קיבלה מחזור, והאם את מייחסת לזה חשיבות כלשהי. אולי אם תחדדי את שאלתך אוכל לענות באופן יותר ספציפי. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים