פחד מהחושך ומטיסות אצל מבוגרים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/11/2012 | 00:42 | מאת: sharon

שלום ליאת, אני בת 22. יש לי פחד מהחושך שהתחיל אצלי לקראת סוף הצבא, בגיל 20 בערך. אני לא מסוגלת לישון לבד בחדר, מבלי להדליק מנורה או לפעמים אפילו להשאיר החדר מואר לגמרי. יש אירוע מסויים שקרה בחיי, וכמה חודשים אחריו התפרץ הפחד הזה. אני לא בטוחה אם האירוע עצמו הוא הסיבה לפחד, או שאולי יש סיבה אחרת. יש לי גם פחד מטיסות, שהתחיל בגיל 21. אני מאד מפחדת מההמראה של המטוס והנחיתה שלו. אני מרגישה לא רגועה, דופק מואץ לא מסוגלת לדבר עם אחד בזמן המראה ונחיתה, גם במהלך הטיסה אני מרגישה פחד ומעדיפה שאף אחד לא ידבר איתי. מצד שני אני כן טסה וכן מסוגלת להיסתכל דרך החלון. האם הפחדים האלה נורמליים? מה הסיבות לפחדים האלה?

01/12/2012 | 02:52 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרון, אנשים פוחדים מכל מיני דברים, ומכל מיני סיבות. כמובן שאין הסבר אחד שנכון לכולם, וכדי להבין מה מקור הפחדים שלך יש צורך להכירך וללמוד את ההיסטוריה ההתפתחותית שלך. השאלה היא לא אם הפחדים 'נורמליים' או לא, אלא עד כמה הם מפריעים לתפקוד שלך. כל עוד מהלך החיים התקין אינו מופרע באופן משמעותי לא מוכרחים לראות בכך משהו 'פתולוגי'. ועדיין, גם פחדים שכיחים כמו פחד טיסה או פחד מחושך, ניתנים לטיפול, אם רוצים. מה את אומרת? ליאת

04/12/2012 | 15:55 | מאת: sharon

זה לא מפריע למהלך החיים התקין שלי, זה אומר שכרגע אין צורך לטפל בזה? אך אני חושבת שבעתיד הפחד שלי מהחושך עלול להשפיע על הילדים שיהיו לי.פחד מטיסות פחות מדאיג אותי בגלל שאני טסה לעתים רחוקות. אני גם חושבת שאולי לישון עם אור, הפך אצלי לסוג של הרגל, זה אפשרי? אולי כל מה שאני צריכה לעשות זה פשוט לנסות לישון בלי אור? המון תודה על עזרתך

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים