בני בן 11

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

22/01/2009 | 22:25 | מאת: yael

מבקשת עזרה ועצה בנוגע לבני בן ה- 11 שעדיין ממני לישון איתו (ממש כפה עלי) ואם לא אז אני לא אוהבת אותו ולא רוצה להיות איתו ועוד אין לי מושג איך לנהוג גורם לי ליסורי מצפון קשים ואז אני נכנעת לו עליי לציין כי הוא לוקח קונצרטה (אם זה קשור) בנוסף להתפרצויות שלו עליי כולל צעקות

23/01/2009 | 14:22 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יעל, רגשות אשמה וייסורי מצפון יכולים להכניס הרבה רעש ליחסי הורים וילדים, ולפגוע ביכולתם של ההורים להפעיל את סמכותם ביעילות. בגיל 11, כמו בכל גיל אחר, ילד אמור לישון במיטתו. זה חשוב לו וזה חשוב להוריו. הילד הנבון שלך למד להשתמש בטיעון מוחץ - "אם לא תתני לי לישון על ידך, זה סימן שאינך אוהבת אותי" - טיעון קשה לכל אמא יהודיה. הוא למד שבאמצעות המשוואה הזו אפשר להחליש את כוח ההתנגדות שלך, אפילו מול דרישות לא הגיוניות. אני שבה ומזכירה את חשיבותם של גבולות ברורים ועקביים, דווקא אצל ילדים עם ADHD, ומזמינה אותך לבחון את עצמך גם מעבר לסוגיית השינה. קראי קצת מתשובותי הקודמות כאן בפורום המתייחסות לבעיית גבולות ותוקפנות של ילדים כלפי הוריהם. במידה ואת חוששת שלא תצליחי ליישם את הדברים בכוחות עצמך, אני ממליצה לך לפנות להדרכת הורים ממוקדת אצל פסיכולוג ילדים. שבת שלום ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים