טיפול בבת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

20/01/2009 | 23:44 | מאת: יוסף

שלום רב בתי בת ה- 18 מטופלת כשנתיים אצל תזונאי ופסיכולוגית קלינית בשל מה שהפסיכולוגית קוראת לו הפרעת אכילה או אנורקסיה. אשתי יותר מעורבת בהליך ממני (אני אחראי בעיקר על הסעות ותשלומים). בכל זאת אני מתקשה להבין, ועל כן שאלתי: בתי לא נראית לי רזה כפי שמצטיירת בעיני חולה במחלה הזו. לא יכול להיות שהיא לא אוכלת שכן אני רואה אותה אוכלת בעצמי. מצד שני, היא מטופלת כבר זמן רב ולא ברור לי מה קורה, למה היא צריכה טיפול כזה ואיך אני יכול לדעת שהוא אכן עוזר לה. מבחינת משקל היא דוקא נראית לי יותר רזה בתקופה האחרונה, למרות שאיני יודע בודאות, וזה עוד דבר שלא מתיישב עם כך שהיא בטיפול כבר כלכך הרבה זמן. אשמח להבהרה של הנושא:, איך מטפלים בדרך-כלל, איך יודעים שהיא באמת חולה, איך יודעים שהטיפול טוב ומועיל אם היא אכן זקוקה לו, וכמה זמן הוא אמור לקחת. תודה מראש.

21/01/2009 | 00:26 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום יוסף, אנורקסיה מוגדרת כאחד המצבים המדאיגים ביותר בפסיכיאטריה, בהיותה הפרעה "מתדרדרת" העלולה להוביל למצבי חירום ואפילו למוות. עליך לשמוח מאד שבתך מטופלת ונמצאת במעקב תזונתי ופסיכולוגי, שכן בנות רבות מסרבות לשתף פעולה, והוריהן נואשים וחסרי אונים. לאנורקסיה יש פנים מגוונות והיא יכולה להיות קשורה בהיבטים משפחתיים, אישיותיים, תרבותיים, וכולם גם יחד. אתה צודק בבקשתך ללמוד עוד על ההפרעה ועל הדרכים לטפל בה. נדמה לי שכאבא, מגיע לך להיות מעורב גם מעבר להסעות ותשלומים. אני מציעה שבשלב הראשון תחפש מידע דרך גוגל (הקלד את המילה "אנורקסיה" או "אנורקסיה נרבוזה"). לאחר הקריאה תבין בודאי שקשה מאד לנבא מראש את אורך הטיפול, בעיקר בגלל שכל מקרה שונה במופע ובעוצמה ממקרים אחרים. אני מאחלת לכולכם הרבה סבלנות ובריאות, וכמובן ניצחון גורף במערכה על שלומה של בתך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים