קושי בהצבת גבולות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

12/05/2009 | 22:04 | מאת: שרי

שלום יש לי שאלה . יש לי ילד בן 3.5 אשר אני לא מצליחה להציב לו גבולות הוא לא מקשיב לי לדוג' הופך את הצעצועים ולארוצה לסדר ,קובעת שעה ללכת לישון והא לא רוצה הוא רוצה לראות סרט בdvd חום לדוג סגרתי לו את המסך והוא התחיל לצרוח היום לא נשברתי ובסוף הוא נרדם אך כל יום אנינשברת וכשהוא מתחיל לצרוח אני מדליקה שוב דבר נוסף הוא בא אלי כל לילה למיטה וזה נורא מפריע לי יש לציין שיש לו אחים תאומים בני שנה וחצי וכן אני עובדת ומגיעה כל יום ב5 כאשר לפעמים אין לי כוח כ"כ לשחק איתו אני חייבצ עזרה אני מרגישה שאני לא מצליחה לשים לו גבולות ולא מצליחה להתמודד מה עושים?

13/05/2009 | 00:34 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שרי, הילד הקטן שלך נושא באחריות כבדה מדי עבור בן 3.5 הוא זה שמחליט על כל סדרי הבית: הוא מחליט מי יבלגן ומי יסדר, מתי הולכים לישון ואיפה, מתי רואים סרטים ואיזה, ואני מנחשת שהוא מחליט גם מתי מתקלחים, מתי אוכלים, מתי נחים ומתי משחקים. מאחר ולילד כה צעיר אין עדיין את הכישורים והיכולת לנהל משפחה, אין לאפשר לו זאת, ממש כמו שלא היינו מאפשרים לו לנהל את חשבון הבנק שלנו או את המשרד שלנו. כאשר אנו מניחים לילדים שלנו לנהל אותנו ואת סדר היום בבית, הרי זה כאילו הותרנו אותם לבד, ללא המבוגר האחראי שאמור לשמור עליהם. בעזרת ההמשגה הזו, אני רוצה לחזק אצלך את ההבנה ששינוי הוא הכרחי, שאלמלא כן עלולות להופיע עוינות, תוקפנות ואף חרדה, הן אצלו והן אצלך. אני רוצה לעורר אותך לפנות להדרכת הורים, ולהחזיר לעצמך את הסמכות שקצת איבדת מולו. בחודשים האחרונים נשאלתי די הרבה על דרכים אפקטיביות להציב גבולות, ואני ממליצה לך לשוב ולעיין בפורום, כדי לקבל חיזוק ועידוד לכך. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים