תזמיני את אבא לעלות אלינו

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

03/05/2009 | 12:21 | מאת: תותית

הילדה בת 4, נולדה למצב של הגירושין. הסדרי ראייה כתקנם וכשאביה מחזיר אותה אני מחכה לה בשעה הקבועה בפתח הבניין. מידי פעם היא מבקשת שנזמין את אביה שיעלה. מבחינתי אין מצב, לפחות נכון לעכשיו שזה יקרה. הסברתי לבתי שאבא ואמא לא חברים ולכן זה לא יקרה,אך הבקשה להזמינו עדיין עולה. שאלתי היא, האם ההסבר שלי מקובל עלייך? איך מסבירים את הסרוב שלי להזמינו? תודה רבה מראש

05/05/2009 | 00:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום תותית, אני מסכימה שהביטוי 'לא חברים' באמת לא כ"כ מוצלח, ומשדר עוינות ושליליות. תוכלי להסביר במקום זאת, שפעם, לפני שהיא נולדה, אמא ואבא אהבו זה את זו וגרו ביחד, אבל מרגע שהחליטו להיפרד לכל אחד יש בית משלו, ואתם לא נוהגים לבקר זו את זה כי זה גורם בלבול וחוסר נעימות. אם יימשכו שאלות ה'למה', תוכלי לחזור על כך שוב ושוב, כמו מנטרה - "כי אני ואבא כבר לא נשואים, ולכן הוא לא בא אלי ואני לא באה אליו, וככה זה בסדר לשנינו". תוכלי להתייחס,כמובן, למשאלה הלגיטימית שלה להזמין את אבא, להצטער על כך שכרגע זה בלתי אפשרי, ולשיים בשבילה את הרגשות שעובדה זו מעוררת אצלה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים