התייעצות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

17/01/2009 | 23:16 | מאת: אילנה

שלום ליאת, עקב סכסוך משפחתי החליט אחי לנתק את שני ילדיו מהמשפחה (בן 5 ובת 2). אני בקשר עימו ולפי דבריו אחייני בן החמש שואל מידי פעם על סבתו,סבו והדודות,מבקש שיגיעו ליום הולדת וכו'. יש לציין כי הילד היה מאוד קשור למשפחה,ואהב להיות במחיצתם. הורי ואחיותי חושבות לשמח את הילד,ולפגוש אותו (כנראה באזור גן הילדים) על מנת לתת לו מתנות. אני חושבת שזה ישמח אותו למספר דקות אך יבלבל את הילד לאחר מכן מכיוון שלפי מה שאני מבינה הילד לא באמת מצליח להבין מדוע הוא לא יכול להתראות ולדבר עם המשפחה. אחי מתגורר מאוד קרוב למשפחה,וגן הילדים גם כן קרוב. האם לדעתך מפגש כזה עלול להזיק לילד ? האם אפשר לצמצם את התיסכול של הילד למרות התעקשותו של אחי להמשיך בניתוק?

18/01/2009 | 16:05 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אילנה, נתק במשפחה הוא דבר קשה, שגובה מחירים כואבים מכל הצדדים. עבור האחיינים הקטנים שלך מדובר באמת בהפסד כואב של סבים ודודות. למרות הרצון הטוב, אני חושבת שעליכם לכבד את הבחירה הנוכחית של אחיך, ולא ליצור קשר עם ילדיו ללא הסכמתו. אני לא חושבת שמפגש כזה בהכרח יזיק לילד, אך הוא יכול להעמיק את הקרע עם אחיך, שעלול לכעוס מאד כתוצאה מצעד כזה. בעיני, עדיף לספר לו על הגעגועים של ההורים והדודות לילדיו, ועל רצונם לשמור על קשר איתם. אם הוא ירשה לך לקחת לפעמים את הילדים לסבתא, זה יהיה נחמד, ואם לא - עליכם לכבד את החלטתו, גם אם היא מכאיבה. אולי ברוח הפסקת האש הטרייה, משהו יזוז גם אצלכם, ויבוא שלום על כולנו. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים