שאלה דחופה..

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/04/2009 | 08:55 | מאת: איזבל

שלום קוראים לי איזבל.. רציתי לשאול שאלה שדי מטרידה אותי.. מאז שאני קטנה יש לי מעין אובססיות כאלה ..למשל אני חייבת לעשות כל דבר פעמיים להגיד כל דבר פעמיים סדר היום שלי חייב להתבצע כל יום באותו סדר של כל הימים..ואם אני לא עושה את זה אני מרגישה כאילו מש'ו רע יקרה.. זה בעיה נראה לי מאוד פסיכולוגית..האם זו הפרעה נפשית? היום אני בת 19 וזה די מעיק עליי אני מרגישה מוזרה ושונה מכל הסביבה שלי וזה פוגע בי ממש..

30/04/2009 | 22:59 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איזבל, התופעה שאת מתארת נקראת "הפרעה טורדנית כפייתית", והיא בהחלט פסיכולוגית :-)) ה'טקסים' הכפייתיים שאת מבצעת נעשים כדרך להתמודד עם החרדה שמעוררת המחשבה האובססיבית (שמשהו איום ונורא יקרה). מדובר, למעשה, בהפרעת חרדה די שכיחה, שיש לה טיפול יעיל. הטיפול מתמקד בשינוי דפוסי חשיבה והתנהגות, הנעשה בהדרכתו ועידודו של הפסיכולוג. במקרים עקשניים במיוחד מוסיפים גם טיפול תרופתי, שממתן מאד את עוצמת הסימפטומים. אני ממליצה לך מאד לפנות לפסיכולוג קליני המתמחה בטיפול קוגניטיבי-התנהגותי, ולהחזיר לעצמך את איכות החיים. בהצלחה רבה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים