תופעת גנבות ושקרים לנערה בת 15

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/07/2011 | 01:17 | מאת: אבי

שלום רב אני אב לשלושה ילדים.הקטנה בת 15, ואיבדה את אמה בגיל 12.אנו גרים עם בת זוגתי ושני ילדיה, האווירה בבית מאוד טובה נינוחה ואוהבת. אך, בתי בת ה15, תקופה מאוד ארוכה משקרת ללא הפסק, גונבת לכולנו פרטים אישיים מהחדרים שלנו. זה כולל כסף, ביגוד, תכשיטים, ועוד.. בנוסף, משקרת ללא הפסקה, למרות שאני מעמיד אותה על טעונה, מעניש, וגם מכיל ונותן אהבה, היא לא מפסיקה בהתנהגות זו. אתמול גילינו שגנבה תכשיט יקר ערך של אחותה, והחביאה זאת בחדרה ועוד.. מבקש לדעת כיצד להתמודד.מה עלי להבין מכך.. האם זה דורש טיפול? האם זו קלפטומניה? תודה מראש על תשומת הלב אבי

13/07/2011 | 01:13 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אבי, נדמה לי שלאור הרקע העצוב של הילדה, אפשר להתייחס (עדיין) לגניבות ולשקרים כאל קריאה לעזרה, ולא כאל הפרעה נפשית בלתי נשלטת. לפעמים ילדים לוקחים "בכוח" או ללא רשות, את מה שלדעתם מגיע להם. לפעמים זו דרך לאותת על מצוקה, ולפעמים דרך להכניס גורמי טיפול לתמונה. אני ממליצה במקרה שלכם על פנייה להתייעצות עפ פסיכולוג קליני המתמחה בעבודה עם מתבגרים, ולבקש גם הכוונה הורית. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים