אוננות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

13/01/2009 | 19:17 | מאת: דודה אוהבת

שלום לך ליאת, אני דודה לאחיינית בת 5. התוודעתי לכך שאחיינתי בת ה-5, כעין נפשי, ילדה יפה וחכמה מאוד ויקרה לי מפז, אוננה מול הטלוויזיה כמה פעמים ואחותי צעקה עליה ואמרה לה שהיא עושה דברים משוגעים. כשצעקתי על אחותי ואמרתי לה שזה דבר טבעי שכולנו עשינו בילדות, היא אמרה שזה משוגע ושהיא לא עשתה כאלה דברים בילדותה. הדבר מציק לי כבר כמה זמן מאחר ואני מפחדת שזה ישפיע על אחיינתי באופן שלילי ויגרום לה לעכבות בהמשך. מה את חושבת על כך?

14/01/2009 | 11:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, אוננות, כמו שאמרת לאחותך נכון, היא דבר טבעי ובריא. זוהי התנהגות מינית לגיטימית שאין בה כל גנאי או חולי. אני רוצה להאמין שתגובתה של אחותך שיקפה את המבוכה הרבה שהיא חשה מעצם זה שהאוננות נעשתה בפרהסיה, לעיני אנשים אחרים. ולכן, ההתערבות הרצוייה במקרה כזה היא להסביר לילד שמה שהוא עושה - גם אם מאד נעים ונחמד - חייב להיעשות בפרטיות גמורה, בחדרה, ולא בנוכחות אנשים אחרים (כולל בני משפחה). אם יהיה צורך, אפשר להפסיקה בעדינות גם 'בזמן אמת', ולשלוח אותה להמשיך בחדר, זאת ללא ביטויי כעס או העלבה. את מוזמנת להדפיס את תגובתי זו ולהביאה לאחותך. היא, כמובן, מוזמנת להגיע לכאן ולהתייעץ ישירות.

14/01/2009 | 12:31 | מאת: דודה אוהבת

תודה על תגובתך ליאת. אני שאלתי לגבי העכבות שזה יכול להשאיר בנפשה של הילדה. לגבי אחותי והתגובה שלה לאירוע, יכול להיות שאחותי אינה "נאורה" כמותי ואינה יודעת איך להגיב לאירועים כאלה והיא מבטאת אך ורק את מה שהיא יודעת, כי גם אנחנו גדלנו בבית כזה שמאוד כעסו עלינו אם עשינו זאת ולכן זה השאיר בי אי אלו עכבות כיום ולאחר טיפול מיני אינטנסיבי, העכבות האלו אולי קצת "התרככו" (למרות שאי אפשר לדעת זאת בוודאות כרגע). אני חושבת שהסוגיה הזו חשובה מאוד ובכל הנוגע אלי, התגובה הכועסת והמדכאת השפיעה עלי רבות כאדם בוגר. אז לא כולם נאורים ולא כולם מכירים את "הכללים" על בוריים. אני חושבת שהעניין קשור בחינוך - ויש השלכות ששייכות לסביבה ממנה הגעת. כמו כן, לא כולם למדו על פרויד באוניברסיטה. מכאן שיש לדעתי להפעיל נקודת מבט רב תרבותית בכל הנוגע לנושאים אלו. מקווה שאקבל תשובה לגבי העכבות שזה יכול להשאיר בנפשה של הילדה התמימה והזכה...

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים