שאלה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

16/05/2011 | 14:06 | מאת: אלי

שלום. אנחנו נמצאים במין צומת דרכים בחיינו כמשפחה..אנחנו גרים במקום קטן עם כל המשפחה המורחבת מסביב, אך בחודשים הקרובים כולם מתפזרים. דבר נוסף הוא שאני צריכה ללדת עוד חודש חצי בערך. המצב הכלכלי שלנו ממש גרוע ואנחנו כל הזמן בחיפוש אחר דירה חדשה (גרים בשכירות) מחפים מקום לטווח ארוך כדיי שיהיה מקום יציב לגדל ולחנך את המשפחה. בכל הסיפור הזה יש ילדה קטנה בת 2 וחצי רגישה ביותר שכרגע נמצאת בפעוטון מחוץ למקום מגורנו כך שגם מבחינה כספית זה קשה לנו וגם עוד מעט אני ילד ואני לא יודעת איך אסתדר מבחינת ניידות. מה גם שהילדה חולה הרבה ויוצא שהרבה מהימים היא פשוט בבית... היא נמצאת בפעוטון מ8 עד 12 לא עד 16:00 ואנחנו חושבים אולי להוציא אותה מהגן .. אך מפחדים שזה יעשה לה רע....בעוד כחודשיים כל העולם שלה ישתנה.. תוולד לה אחות ,כל המשפחה המורחבת שנהגה לראות יום יום תעלם לה ואני מקווה שנמצא דירה במקום טוב יותר ומשהו קבוע יותר.... חוץ מזה היא לא תוכל להמשיך להיות עם הילדים שהיא נמצאת עכשיו כי אנחנו נחשבים "אנשי חוץ" ובמקום אנחנו גרים אין מערכת שאנחנו חושבים שהיא טובה והבת שלנו תוכל להתחנך פה.. בקיצור אנחנו מבולבלים (ורואים את זה אני מתארת לי מכל הבלגן שרשמתי (-8 ) . אודה לכם על עצתכם

19/05/2011 | 14:40 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלי, ההצפה והבלבול אכן ניכרים בדברייך, והם מובנים על רקע השינויים הקרבים ובאים בחייכם. אני לא בטוחה שאני מבינה מה בדיוק את מבקשת ממני, ולכן אתן לך כיוון מחשבה כללי. בימים של שינויים גדולים בחיי הילד (לידת אח, פרידות מכאיבות) רצוי לנסות להיצמד לסוג של שגרה מוכרת, כדי לבלום את הטלטלה שהשינוי יכול לעורר. כלומר, נעדיף לא ליצור את כל השינויים בבת אחת. לכן, ככל יכולתך, נסי למנן עבור ילדתך הקטנה את ההסתגלויות שמצפות לה. אם היא פויה להתמודד עם לידת אחות, יתכן שמוטב להשאיר אותה במסגרת החינוכית הנוכחית (גם אם זו אינה מושלמת) ובלבד שלא תצטרך להתמודד עם הסתגלות חדשה. גם להחזיר אותה הביתה דווקא בתקופה שבה תהיי מאד טרודה אחרי הלידה, זו החלטה שיש לקחת בכובד ראש, ולהעריך מראש כמה זמן תוכלי להחזיק מעמד כך. לפעמים, מסגרת יציבה וצוות תומך, יכולים להיות הצלה של ממש עבור ילד כה קטן שנדרש לשינויים גדולים. שולחת לך כוח לעמוד בתמורות, ותקווה לימים קלים יותר ונעימים. ליאת

22/05/2011 | 13:04 | מאת: אלי

שוב שלום ותודה על תשובתך!! החלטנו להשאיר אותה באותו גן, התקשרנו לאחראית על הגנים והיא אמרה שהיא ממש לא ממליצה כי ממוצע הגילאים שיהיו בגן יהיה כמעט שנה וחצי וביתי תהיה כמעט בת 3. האם עדיין כדאי שהיא תישאר באותו גן? או שעכשיו אנחנו צריכים לשקול שוב בין להישאר בבית ובין גן חדש? תודה מראש!!!

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים