טיפים להורות טובה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

15/05/2011 | 06:30 | מאת: אמא של חגית

שלום, ביתי בת 16 לומדת בכיתה י. בזמן האחרון נראה שהיא מתרחקת ממני ואיננה רוצה בקירבתי. אני גרושה כבר זמן רב ויש לי עוד 3 ילדים נוספים. הקושי שלי מתבטא בעיקר עם ילדי גיל ההתבגרות. אני מבקשת מאוד עזרה ולו הבסיסית ביותר בהתנהלות מול ביתי- נרשמתי להדרכת הורים שתחל בעוד חודש אך בינתיים אבקש את עזרתך.

17/05/2011 | 14:43 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רב, בקשתך - "טיפים להורות טובה" - נוגעת ללב, ומשקפת את המבוכה והבלבול שלנו כהורים, בתקופה רגישה ושברירית זו בחיי ילדינו. שמחתי לקרוא שאת מתוכננת להתחיל הדרכת הורים, שתיגע בודאי בסוגיות הפרטיות המעסיקות אתכם כמשפחה. הטיפ הכי חשוב שאוכל לתת לך כרגע, זה לאסוף את מרב המידע הנוגע לגיל ההתבגרות, למאפיינים הפיזיולוגיים, הרגשיים, החברתיים והקוגניטיביים שלו, ולהשפעותיהם על הנער המתבגר ומשפחתו. רציתי לשלוח לך לינקים למאמרים טובים הנמצאים בשפע ברשת, אך מאחר שרבים (וטובים!) מהם נמצאים באתרים של מכונים או מטפלים פרטיים, לא אוכל להעלותם לכאן. אני מציעה לך להיכנס לגוגל, להקליד "גיל ההתבגרות", וליהנות משפע המאמרים והטיפים בנושא (שודאי לא אוכל להקיף כאן). ועוד טיפ קטן - כשהילדים מגיעים לגיל ההתבגרות, יש טעם לחזור ולעדכן את עמדותינו וגישותינו החינוכיות, ולהתאימן לתנאים המשתנים. עלינו לזכור שהילדים כבר אינם 'ילדים', הצרכים שלהם השתנו, ועלינו להשתנות בהתאם. ניסיונות להתבצר בעמדות ובכללים הישנים עלולים להביא אותנו לעימותים בלתי פוסקים ולקלקול היחסים. בקיצור - יש עבודה! בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים