עזרתך ועצתך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/05/2011 | 17:15 | מאת: עוס"ית

אני עוסית חדשה בתפקידי, והנה נתקלתי באב אלמן אשר נישא בשנית והתגרש. כיום יש לו ילדים בני 14,15. הוא איננו מסוגל לדאוג להם פיזית ונפשית. מתקשה להציב להם גבולות ובעיקר בתחום בי"ס- יוצא מוקדם לעבודה ובניו נשארים בבית. ביה"ס מעורב אך כל ניסיון שלי לשדל את הילדים לטיפול פסיכולוגי לא צלח. לאב היו חוויות ילדות קשות מאז היה בבית הספר והוא אינו מאמין במסגרת הזאת. גם פנימייה מאוד בעייתית לתלמידים שכבר חוו מעברים מסוגים שונים. מה לעשות עם האב והילדים?

14/05/2011 | 17:56 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום, אני ממליצה לך להיעזר בעו"ס מנוסה יותר, ולקבל הדרכה. השאלה שלך ("מה לעשות עם האב והילדים?") היא שאלה כללית מאד, וייתכנו ערוצי התערבות שונים, הנגזרים ממערך המשאבים של המשפחה, ממצב הילדים, וממידת זמינותם של מעגלי התמיכה בחייהם. לפעמים אפרש לעזור, חלקית, מתוך כבוד גם להתנגדותו של האב, ולפעמים אין ברירה אלא לפעול מכוח החוק והסמכות של גורמי הרווחה. הכל מאד תלוי בנסיבות, ומאחר ואלה אינן מוכרות לי, קשה לי לסייע מכאן. מחזקת אותך ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים