נגיעות בין אחים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

11/05/2011 | 10:51 | מאת: נסים

אני מתנצל אם לא הגעתי למקום הנכון אשמח להפניה להיכן לשאול:יש לי תאומים בנים בני 11.לאחרונה אחד מהם נוגע בשני באיבר המין והשני מודה שהוא נהנה מזה.הם מחזיקים ידיים הרבה וגם לפני השינה.הם ישנים בחדר אחד,בית קטן.יש שעות שהם לבד בחופשות של בית הספר ועד שאנחנו מגיעים הבייתה ואנחנו לא יודעים מה קורה שם.האם זה סקרנות?תופעה חולפת?אולי אחד מהם הוא הומו?אשמח לייעוץ.תודה.

14/05/2011 | 00:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ניסים, פעילות/הטרדה מינית בין אחאים עלולה להתרחש לפעמים כתוצאה של גורמים מגורמים שונים, לפעמים גם כחלק מתחושות בדידות והזנחה. איני אומרת זאת - חלילה - כהאשמה, אלא בהתייחס לכך שציינת שהם נמצאים זמן משמעותי לבדם. מאימתי שגיליתם את ההתנהגות הזו, ולמרות המבוכה או החרדה שהדבר מעורר בכם, עליכם לשוחח עם הילדים ולהבהיר להם באופן חד משמעי שאינכם יכולים להרשות זאת, ושאין לגעת באיברי המין של אדם אחר, גם אם זה אחיך התאום. הסבירו שגם אם מדובר במגע נעים, הוא אסור ופסול, ושאתם מבקשים מהם לכבד זאת. הדאגה סביב נטיותיו המיניות האפשריות של אחד הבנים נראית כרגע כדאגה שולית למדי, ומדאיגה הרבה פחות מהאפשרות שנרקמים כאן יחסי ניצול הדדי או קרבה לא תואמת ביניהם. אם אתם ממשיכים להיות מודאגים, אל תשאירו אותם ללא השגחה, והזמינו בייביסיטר כאשר אתם נעדרים לזמן ממושך מהבית. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים