בעיות משמעת בבית הספר

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

04/05/2011 | 06:25 | מאת: אמא של דוד

הבן שלי לומד בכיתה י במגמה הכי טובה במקיף שם נדרשים למשמעת ברזל ולימודים ברמה גבוהה. לצערי לעיתים קרובות עולים בעיות משמעת עם בני: התחצפויות, חוסר קבלת מרות, זלזול במורים ובמדריכים. מה לעשות? מסתבר שגם בלימודים המצב לא טוב יש לו 7 נכשלים מתוך 8 . אבחון דידקטי כבר עשינו וההתאמות לא עוזרות לו. משהוא במוטיבציה שלו ירד מאוד. הוא נהנה להיות התלמיד "המעיז" של הכיתה ולעשות דברים שדורשים עזות מצח. הוא נהנה מאהדת הכיתה המפרגנים לו. מה לעשות?

05/05/2011 | 00:12 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אמא של דוד, לימודים במגמה יוקרתית עלולים להטיל מעמסה עצומה על ילדים מסוימים, אף אם המוטיבציה הראשונית הייתה לגמרי שלהם. לאור מה שאת מספרת על הישגיו הצונחים של בנך, בעיות ההתנהגות יכולות להתפרש כדרך להביא להרחקתו מהמגמה בדרך שתשאיר לו את כבודו ואת אהדת חבריו. אני מציעה לדון עמו על האפשרות של מעבר למגמה אחרת, שתהלום יותר את יכולותיו האקדמיות, ותזמן לו חוויות של הצלחה. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים