ילד מאוד דאגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

02/05/2011 | 23:36 | מאת: גלי

שלום רב, בני מתקרב לגיל 9 (ילד פג ותאום לאחות) ומתמיד היה ילד שמאוד דואג וחרד מכל דבר, לדוגמא: אם ילד מהכיתה מתעכב בשירותים זה מטריד אותו, אם חבר מהכיתה משתולל מידיי זה מפחיד אותו, גם בבית אם אני ואבא שלו רבים הוא נורא מפוחד, אם הוא שומע בחדשות דברים לא נעימים זה מאוד מלחיץ אותו, בלילה קשה לו להירדם ויש לו כל מיני סיוטים מוזרים, צעקות נורא מלחיצות אותו, אני מאוד רוצה לעזור לו ולא יודעת איך, אודה מאוד לעזרתך.

04/05/2011 | 23:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום גלי, היכולת לחשיבה מופשטת מתפתחת בהדרגה, ומביאה איתה דאגות וחששות, לא רק ממה שניצב מולנו, אלא גם ממה שאפשרי היפותטית. ילדים רגישים (וחכמים) מודעים, יותר מחבריהם, לסכנות אפשריות, ולכן עלולים לפתח דאגנות-יתר וחרדה. לעיתים קרובות, מדובר בנטייה משפחתית, או בבן משפחה נוסף עם "כתב יד" דומה, מה שעלול ליצור אטמוספירה רוויית מתח בבית. אני מציעה לא למקד תשומת לב יתרה בחרדה, ולנסות למתן אותה. אפשר לחסוך מהילד מידע מיותר ומכביד, לפחות ככל הנוגע לאסונות המצולמים בחדשות, ולסנן מידע עם פוטנציאל מדאיג. מעבר לזאת, אפשר לעודד את הילד להתמודד עם חרדותיו בעזרת כלים קוגניטיביים ("מה הסיכוי לכך שבאמת יקרה משהו נורא בשירותים?" או "בוא נחשוב מה תוכל לעשות במקרה ש...?"). במקרה שהדאגנות הופכת לחרדה מציפה הגוררת פגיעה תפקודית, מוטב להתייעץ עם איש מקצוע. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים