חרדת קקי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/05/2011 | 21:04 | מאת: רוחה

שלום אני אם לילד בן 6 שעושה קקי בתחתונים ואני מאוד מתוסכלת מיזה. הילד עושה בן 8 12 פעמים ביום בתחתונים ורק אחרי שבוע הוא ניכנס פעם אחת לשירותים אשמח לקבל עזרה בנושא בכבוד רב רוחה

04/05/2011 | 01:00 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום רוחה, אני מציעה לך לחפש חומר קריאה בגוגל, תחת מילת החיפוש "אנקופרזיס" או "הצטאות", וללוד מעט יותר על התופעה שאת חווה. קשה לי להאמין שאוכל לסייע לך בדרך של עצה קצרה כאן בפורום. בעיה של הצטאות, בעיקר כשהיא מתרחשת בגיל שש, כבר נושאת עמה השלכות משמעותיות על מערכות היחסים של הילד עם הוריו ועם בני גילו, ויש לטפל בכך ברגישות וביסודיות בצורה מקצועית. אני ממליצה לך לפנות לפסיכולוג ילדים קליני, ולבקש עזרה הן בטיפול פרטני-רגשי לילד, והן בהדרכת הורים. עד אז, נסי למתן את תגובותייך, ולא לכעוס על בנך (למרות התסכול המובן). הביעי את בטחונך בכך שבסופו של דבר הוא ילמד לשלוט בקקי, ולהישאר נקי כשאר בני גילו. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים