התפתחות ילדים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

01/05/2011 | 10:35 | מאת: סיגי

שלום- מהו הגיל האופייני הממוצע, שבנים ילדים יכולים לפתח רגש ואהבה כלפי בנות? אני יודעת שבגיל קטן הם משחקים בקבוצות של בנים ובנות, מתי הם מתחילים להתערבב ולשחק יחד הבנים והבנות?

04/05/2011 | 00:53 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלם סיגי, רגש ואהבה יכולים להופיע בכל גיל, אך הביטוי שלהם יהיה שונה בכל שלב התפתחותי. בגיל הגן ייתכנו משחקים 'מעורבים' עם העדפה הולכת וגדלה בהדרגה לבני אותו המין. בגיל ביה"ס היסודי (גיל החביון), ילדים וילדות נוטים לבלות ולשחק עם בני מינם, וגם אם קיימת התעניינות בבני המין השני, היא מוצנעת יחסית, ומקבלת ביטוי מתון. בתחילת גיל ההתבגרות (בערך בכניסה לחטיבת הביניים) ההתעניינות בבני/בנות המין השני גוברת, הופכת להיות לגיטימית, והבילוי המשותף הופך יותר ויותר טבעי ורווח. בגיל זה קשה לדבר על "משחק משותף" אלא על פעילויות משותפות כמו מסיבות, יציאות משותפות לבילוי מחוץ לבית, פעילויות בתנועת הנוער, ומפגשים חברתיים דומים, המכינים את הקרקע למערכות יחסים זוגיות. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים