תלותיות בילדה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

30/04/2011 | 09:19 | מאת: איילת

יש לי שני ילדים בן 3.5 ובת 5.3 ביתי מאוד תלותית לא נרדמת בלעדיי תמיד צריכה ליווי לשירותים לא הולכת למקומות בבית לבד ובאמצע הלילה מגיעה אליי למיטה מס פעמים אם אני מתקלחת היא נכנסת למקלחת אחריי אם אני הולכת לשירותים גם כן עם הבן זה לא כך הוא צופה בטלויזיה לבד משחק במשחקים לבדו והולך בעצמו לשירותים. מה לעשות

30/04/2011 | 13:19 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום איילת, נראה שבתך הפכה ל'צל' שלך, מה שמקשה עליה לפתח תחושת נפרדות ועצמאות. התשובה ה'פשוטה' הראשונה שעולה בדעתי בתגובה לשאלתך "מה לעשות?", היא לומר לך "אל תאפשרי זאת. כנסי למקלחת בעצמך, סגרי את הדלת, ואל תרשי לה להיכנס למיטתך בלילה". מצד שני, כך אני מסיקה, לו יכולת לעשות זאת בעצמך הרי שכבר מזמן היית אדם חופשי. לפעמים, הדרכה והכוונה של איש מקצוע נחוצה כדי לחזק את ההורה המתלבט, לספק לו את הרציונל הפסיכולוגי ואת ההבנה הנוגעת לתהליכים, וגם את הכוח לבצע. אני ממליצה לך מאד על שתיים-שלוש פגישות עפ פסיכולוג ילדים קליני, שיוכל להנחות אתכם כיצד לעמוד מול התובענות של הילדה, מתוך היענות אמפתית לקשיים שלה, אך מבלי להשתעבד להם על חשבון איכות חייכם. מה את אומרת? ליאת

30/04/2011 | 19:35 | מאת: איילת

ראשית תודה על התשובה, האם תוכלי להמליץ לנו על פסיכולוג מאזור הדרום , רצוי מאשקלון אם תוכלי??

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים