ילד בן 6

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

29/04/2011 | 23:51 | מאת: לאה

יש לי ילד בן 6 שעבר אבחון פסיכולוגי לגבבי השארות שנה נוספת בגן חובה. הוא ילד אפריל 2005 ועקב גילו ובגלל שהאבחון העיד על כך שהוא ממוצע לגילו בידע ובשאר הנתונים הוחלט להעלותו לכיתה א , ולמרות שהאינטואיציה האמהית שבי אומרת לי להשאירו בגן החלטתי לעלות אותו ולעזור לו הן מבחינת הבשלות והן בידע בעזרת מורה. יש דבר אחד שהפסיכולוגית אמרה לי וזה מדיר שינה מעיניי שהילד שלי סובל מחוסר זיהוי מיני לטענתה וזאת ע''פ התבוננות של שעה בילד ישנם תנועות שהוא עושה שמחקות תנועות של בנות ולדבריה אני צריכה דחוף לטפל בזה . הוא ילד חביב וחברותי שאוהב מאוד לשחק עם חברים ונכון גם בפינת בובות וגם עם בנות היא טענה שאני צריכה דחוף לקחת אותו לפסיכולוג קליני ולטפל בו האם לדעתך בגיל הזה זה מצריך טיפול מקצועי ? האם זה יהיה נכון להפסיק לו חברויות עם בנות ולהפגישו רק עם בנים?

30/04/2011 | 12:27 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לאה, התנהגויות נוגדות-מגדר יכולות להופיע אצל ילדים, ולרמז (אם כי לא תמיד ולא בהכרח) על בלבול בזהות המגדרית. אני לא מבינה את ההמלצה להגיע דחוף(?) לפסיכולוג קליני, לפחות כל עוד אנו מדברים על התופעות שתיארת. אם הילד שלך נמצא במצוקה וסובל, את כמובן חייבת להתערב ולסייע לו. אך אם הילד שלך נינוח ומאושר, משחק עם בנות ועם בובות, זו אינה סיבה לפנות לטיפול, מה גם שאין אפשרות ואין טעם לשנות נטיות אלה. לכל היותר אפשר להצניען כדי שלא יחווה לעג או ביקורת מהסביבה החברתית שלו. אני מציעה לנסות לעודד (כל ילד) לפעילויות התואמות את מינו, אך לאפשר לו מרחב התנסות עשיר ומגוון, מתוך כבוד והכלה לבחירותיו ונטיותיו, יהיו אשר יהיו. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים