מחקר על ילדים בוגרים להורים גרושים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2011 | 21:04 | מאת: חוקרת

שלום רב. אני ביצעתי מחקר על ילדים בוגרים להורים גרושים . שזו אוכלוסייה שממש על בשרה חווה פוסט טראומה. ההשערה שלי שככל שרמת דכדוך נמוכה יותר כך צמיחה פוסט-טראומטית בעקבות גירושי הורים תהיה גבוהה יותר לא אוששה. בחנתי את הקשר בהתייחס למרכיבים השונים של פוסט-טראומטיים ובחלק מצאתי אפילו קשרים חיוביים- כלומר ככל שרמת דכדוך הייתה גבוהה יותר כך הצמיחה בהיבטים האלה הייתה גבוהה יותר. הקשרים היו די חלשים. השערת האינטראקציה לא אוששה גם כן, היא יצאה מנקודת הנחה שיהיה קשר שלילי בין רמת דכדוך לצמיחה פוסט-טראומוטית וכפי שרשמתי בסעיף 2 הנחה זאת לא נתמכה. אני לא מצליחה להבין למה יצאו לי תוצאות הנ"ל. אני חשבתי שככל שילדים בוגרים להורים גרושים חווים צמיחה הם גם יהיו בעלי דכדוך כללי נמוך. אולי אני לא מבינה משהו. אולי במציאות הכל להיפך. מי שחווה צמיחה הוא בעל דכדוך כללי גבוה. בבקשה עזרו לי להבין . כי אני ממש בהלם מהתוצאות. תודה רבה מראש לכל משיב.

30/04/2011 | 12:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום חוקרת, קשה לי להתייחס לשאלתך המאתגרת, בין היתר בשל הקושי שלי להבין היטב את משתני המחקר שלך. איני מבינה למה את מתכוונת (ואיך מדדת) "רמת דכדוך" ו"צמיחה פוסט-טראומטית". את מדברת על שני משתנים כלליים מאד, ויתכן שהבעייתיות בתוצאות נובעת (גם) מהגדרת המשתנים. ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים