מחשבות אלימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2011 | 20:07 | מאת: שושנה

יש לי בן בכיתה ט אשר מדבר על מחשבות אלימות שתוקפות אותו ללא הרף. הוא מספר שבכל הזדמנות שהוא נמצא עם אנשים, ילדים וכו' הוא מתכנן כיצד לפגוע בהם, להרוג אותם. גם כשאיננו מתרועע עם אנשים הוא חושב כיצד למשל להפיל משהוא שיושב לידו מהצוק. או לדוגמא , הוא חושב איך הוא נותן אגרוף בפרצוף לאנשים. הוא כמובן מספר שהוא שולט בעצמו ועד כה לא עשה מאומה ולא פגע באף אחד. אך לאחרונה מחשבות אלה מציפות אותו. יותר מכך: הוא סיפר כי לאחרונה הוא מגלה עניין בנשים מבוגות ממנו, לאחר שחשף בפניי את הסיפור של ביצוע מעשה סדום של בן זוגי בו בגיל 3. למותר לציין כי בני לא מרוכז בלימודים, נעדר הרבה מבית הספר והוא מספר לי שרוב הזמן אינני קשובה אליו ועסוקה בעצמי. מה לעשות?

30/04/2011 | 11:58 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום שושנה, המידע המועט שמסרת כאן מסתיר מאחריו סיפור קשה ועצוב, שכנראה מעיק על בנך זמן רב. לעיתים, חומרים תוך נפשיים מודחקים, מתפרצים אל חיינו ומציפים, עד כדי תחושת אי-ספיקה רגשית. כרגע, אני חושבת שעלייך לפנות לפסיכולוג קליני המתמחה בעבודה עם ילדים ומתבגרים, ולאפשר לבנך לקבל עזרה נפשית בהקדם. כשהיה קטן, ונפגע ע"י בן זוגך, לא הצלחת לגלות זאת ולעזור לו. כרגע, התעלמות נוספת ממצבו עלולה להיחוות כשחזור של הטראומה המוקדמת (שוב לא רואים מה קורה לי וכמה קשה לי). פני ללא דיחוי לאיש מקצוע, ועזרי לבנך. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים