חרדת נטישה?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

28/04/2011 | 17:02 | מאת: דינה

האם נכון להגדיר שיש לאם חרדת נטישה של ילדיה הבוגרים? או שאולי מושג זה נכון רק לתינוקות בני 6-8 חודשים -חרדת נטישת האם?

30/04/2011 | 11:50 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום דינה, פרידות ואובדנים הם חלק מחייו של אדם לאורך מעגל החיים כולו. אין ספק שתופעת "עזיבת הקן" עלולה לעורר חרדה, תחושות אובדן ואפילו אבל אצל ההורה שנותר בקן הריק. הבשורה הטובה היא, שהבהלה הזמנית הזו יכולה לדחוף את ההורים המבוגרים לעשייה חדשה שתמלא את החלל, ותכניס לחייהם התרגשויות ומשמעות חדשה, שאינה תלויה בנוכחותם של הילדים. אשמח אם תוכלי לכתוב מעט יותר על הנסיבות שהביאו אותך לשאול את שאלתך. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים