איך לעזור לילד בן 3

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

26/04/2011 | 15:55 | מאת: אילנה

ליאת שלום! לבן שלי שהוא בן 3 יש התפרצויות זעם מאוד קשות. כל פעם שהוא רוצה משהו הוא בוכה מאוד חזק בצורה היסטרית וזזה יכול להיות 3 , 4 פעמים ביום. אי אפשר להרגיע אותו בשום צורה עד שהוא מחליט שזהו. הוא מסוגל לבכות כמעט כל היום. אני חייבת לציין שהוא אפילו בלילה כשמתעורר, מתעורר עם צעקה חזקה של "אמא מים!!" או פיפי אבל הוא צועק חזק עד שהוא מקבל את משהוא רוצה. איך ניתן להרגיע אותו קצת. האם פסיכולוג התנהגותי יכול לעזור פה? תודה אמא מודאגת

28/04/2011 | 23:42 | מאת: ליאת מנדלבאום

היי אילנה, יש ילדים עם טמפרמנט בסיסי סוער יותר משל אחרים, מה שמציב בפני ההורים אתגר לא פשוט. ילדים 'סוערים' עלולים להגיב בעוצמה רבה גם לגירוי מתון יחסית, ולהתפרץ בזעם כל אימת שהן מאוכזבים או מתוסכלים. להורים יש תפקיד חשוב כמווסתים, וכדאי להשקיע מחשבה ותרגול כדי לעשות זאת נכון, ולא לתסכל אף יותר את הילד. בגיל שלוש, גם ילדים 'רגילים' עוד מתקשים לשלוט בביטויי הכעס שלהם, ולכן לא בטוח שהמקרה שלכם דורש התערבות טיפולית כרגע. אני מציעה לנסות לבחון בזהירות את תגובותיכם להתפרצויות שלו, ולבדוק האם באופן כלשהו אתם מתגמלים אותו על כך ומספקים את גחמותיו רק בגלל שהוא צורח בזעם. כבר אמרנו כאן אין ספור פעמים ש"אין הצגה אם אין קהל". כאשר אתם מתרשמים מאד מהתקפי הזעם, רצים אליו עם כוס המים רק בגלל שהוא צרח "אמא, מים!!!", ומנסים בכל מחיר לרצות אותו, הוא עלול להסיק (בצדק, מבחינתו) שהדרמה משתלמת. אני מציעה לנסות לא להיבהל כ"כ מהצרחות, להגיב בשקט (אם בכלל) לבכי ולצעקות, ולהשתדל להעניק לו שפע של תשומת לב דווקא כאשר הוא רגוע, משתף פעולה וחביב. אם תרגישי שאינכם מצליחים לבד, פנו להדרכת הורים קצרה אצל פסיכולוג ילדים. אני מזמינה אותך לדפדף לאחור בפורום שלנו, ולקרוא את שפע השאלות והתשובות בנושא זה. בהצלחה! ליאת

29/04/2011 | 13:51 | מאת: אילנה

תודה

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים