בן 8 וחצי ומיניות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

24/04/2011 | 18:02 | מאת: ליהי

בני בן 8 וחצי כיתה ג עם הרבה בעיות התנהגות בביהס וכנראה יעבור לביס אחר שנה הבאה ילד נאה מאוד וגבוה לגילו ראיתי אותו עומד מאחורי אחיו בן ה5 וכאילו מבצע בו עם בגדים תנועות מיניות ונחרדתי מאוד וכעסתי מאוד ולא יומתו לשלוט בכעס והטחתי בו דברים קשים בזמן האחרון הוא כאילו מגלה מיניות ולא מהסס גם לפעול לידנו איך אני גורמת לו להפסיק? כאילו הוא לא מבין כשמסבירים לו ואני פשוט חוששת כי עם כל הבעיות שלו עם ילדים זה גם יתן ביטוי רק לפני 3 שבועות נתן נשיקה לילדה מהכיתה על הלחי והצוות ראה זאת בחומרה רבה ואני מאוד חוששת ויודעת שכנראה אני לא צריכה להגיב בכזו חריפות אך לא יכולה וזה מאוד מתסכל הילד נמצא כבר בטיפול cbt אני אספר לפסיכולוג אולי שישוחח עימו בנושא תודה

27/04/2011 | 01:02 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום ליהי, אני חושבת שליידע את המטפל שלו זה רעיון מצויין. שווה לבדוק אם הילד לא נחשף לתכנים לא ראויים דרך המחשב, הטלוויזיה או גורם אחר, המעלים את סף הגירוי שלו. בכל מקרה, חשוב להכחיד התנהגויות מסוכנות אלה, הנושאות איתן 'ניחוח' של כפייה והטרדה של ילדים אחרים. זה חשוב גם כדי לא לפגוע בהם, וגם כדי לא לדחוק את בנך לפוזיציה של 'תוקף' או מטריד. דווחי לפסיכולוג והתייעצי עמו. בברכה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים