מצב מוזר.. (בת 17)

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

23/04/2011 | 17:00 | מאת: שם בדוי

אוקי אז ככה אני לא ממש יודעת איך להתחיל. אני תלמידה טובה, מרחיבה מקצועות קשים (פיזיקה, מתמטיקה) ואני נמצאת תחת לחץ עצום מבחינת לימודים. כרגע אנחנו בחופש (שגם הוא לא ממש חופש) אבל לפניו ממש בזמן האחרון הייתי מגיעה למצבים שאני לא יכולה יותר להחזיק את עצמי.. היה לי ממש קשה לקום כל בוקר אני לומדת כל היום וחוזרת הביתה מאוחר, במיוחד עכשיו בזמן של הבגרויות אין לי זמן לעצמי או לדברים שאני אוהבת וזה גרם לי לוותר על המון דברים.. השלמתי מראש עם זה שהשנה לא יהיה זמן אבל אני באמת מגיעה למצבים שאני פשוט בוכה בלי סיבה מוצדקת במיוחד.. בלי שום קשר לזה אני חושבת שנלקתי על המורה שלי (בן). אני יודעת שאני לא מאוהבת בו או משהו כזה ושזה סתם, אבל אני כל היום חושבת עליו. כרגע בחופש אני לומדת לכל מיני מתכונות ומבחנים אבל הזמן שהחופש נתן לי גורם לי כל הזמן לחשוב ולחשוב ואני לא יודעת מה לעשות עם עצמי בקשר אליו. אני כל הזמן חושבת עליו ואפילו מתגעגעת.. הוא הבנאדם היחיד בערך שמעריך אותי בעולם הזה, מדבר איתי באמת וגם צוחק איתי. אין לי עם מי לדבר על כל זה ואני מרגישה שאני לא יכולה לשמור את זה יותר.. אין לי מושג מה לעשות ולכן אני כותבת תהודעה ממש קשה לי כרגע והבעיה שלי היא שאני לא מראה את זה כלפי חוץ, אני מאד מאופקת ואני לא בנאדם שילך ויתבכיין על החיים שלו אלא רק אעשה מה שצריך, גם אם זה קשה. אני מרגישה ממש תסכול כרגע, אין לי עם מי לדבר (אני לא מעזה לספר לחברות שהתאהבתי במורה שלי רק כי זה נשמע כל כך עצוב..) אני יודעת שאין סיכוי שאני אצא עם בן אדם שגדול ממני ב15 שנה או יותר אני לא יודעת, אבל הוא האדם היחיד שאני יכולה לדבר איתו תודה על ההקשבה

24/04/2011 | 15:01 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום לך, תחושת הלחץ והכבדו?ת הצליחה לעבור היטב דרך המילים שלך. אני לא מקנאה בך! תקופות מבחנים יכולות לערער גם את החזקים שבינינו... למרבה המזל, גם תקופות נוראיות הן זמניות, והן מפנות את מקומן לימים טובים יותר, רגועים יותר ושמחים יותר. גם התאהבויות נעורים - בדר"כ בגברים מבוגרים ובלתי מושגים - הן עניין שכיח, המשקף את הצורך העצום בקרבה, אינטימיות ושיתוף רגשי. הבנים בני גילך לא תמיד יכולים לספק את הצורך הזה, ולכן קיימת אצל לא מעט נערות הנטיה להיקשר לגברים מבוגרים ובשלים יותר, המספקים אשלייה של חום ואכפתיות. אני אומרת אשלייה, כי ברוב המקרים קשה למצוא מכנה משותף אמיתי בין נערה צעירה לגבר בוגר, והפערים כמעט ואינם ניתנים לגישור. יש להניח, אם כן, שגם הבעיה הזו זמנית, וכרגע אין לך הרבה ברירות אלא לשרוד את זה איכשהו, ליהנות ממה שאפשר, ולהשלים עם מה שלא יקרה לעולם. הבשורה הטובה היא שגם האהבה ה'נכונה' מגיעה בסופו של דבר, למי שמוכן לחכות לה בסבלנות ותקווה... שולחת לך כוח ועידוד להגיע בשלום אל החופש הגדול ובהצלחה בבחינות ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים