לילדה שלי אין חברות בגן

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/04/2011 | 21:39 | מאת: אורית

שלום ליאת, הבת שלי (5.5) נכנסה השנה לגן חדש בו כל הילדים גדלו יחד והם מחוברים אחד לשני, כאשר היא שואלת ילדות בגן אם היא יכולה להצטרף למשחקיהם אז הן עונות לה בשלילה . היא בבית ילדה דעתנית פטפטנית וחברותית אך כאשר אני רואה אותה בחברת הילדות בגן היא לא מעיזה לדבר. יש לציין שבגנים שהיתה בהם בעבר היו לה תמיד חברות והיא לא היתה ביישנית ומסוגרת כמו שהיא היום. הגננת טוענת שזו אשמתנו מאחר ואיננו דואגים לחיי החברה שלה מחוץ לשעות הגן( אנחנו דווקא כן משתדלים להזמין בנות אלינו) האם את חושבת שהזמן יעשה את שלו? כי מטבעה היא חברותית למרות שעכשיו כבר סוף השנה? נשמח מאד אם תוכלי לתת לנו עצות..

23/04/2011 | 18:54 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אורית, כשמדובר בקשיים חברתיים של הילדים שלנו, תהא זו ביישנות או כל בעיה אחרת, אין טעם לחפש "אשמים", אלא לחשוב כיצד ניתן לעזור ולהפחית את תחושות הבדידות. אני מסכימה עם הגננת, וחושבת שמפגשים של "אחד על אחד" אחה"צ יכולים לסייע לילדה לבסס יחסי קרבה. מעבר לכך, אפשר לשקול חוגים ופעילויות יזומות אחרות, הנעשות בחברת ילדים, שיאפשרו לבתך לקחת חלק, גם אם היא ביישנית ואינה יוזמת אינטראקציה באופן ישיר. הבשורה הטובה היא, שגם ילדיפם ביישנים מוצאים בסופו של דבר חוג חברים קרוב - גם אם מצומצם - במסגרתו הם מתפקדים היטב, כמו שאת מצליחה לראות שקורה בחיק המשפחה. בהצלחה ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים