בת 17

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים

21/04/2011 | 14:38 | מאת: אלמונית-לילי

שלום, אני מאוננת מגיל צעיר יחסית (11). כיום אני בת 17 ואני מרבה לאונן. אני שמה לב שזה קורה כשאני בלחץ גדול מאוד, או בתחושת חוסר אונים. אני מסתגרת בחדרי ומאוננת. מה לעשות?

21/04/2011 | 17:45 | מאת: ליאת מנדלבאום

שלום אלמונית, אוננות היא פעילות טבעית ונורמלית בכל גיל, ושכיחה אף יותר בגיל ההתבגרות המתאפיין בעלייה בדחפים המיניים. פעילות מינית ידועה כפורקת ומשחררת מתח, ולכן הקשר בין הלחץ שאת חווה לצורך לאונן יותר, מובן. אם את מרגישה שרמות המצוקה שלך חורגות מעבר לרגיל, נסי לשתף בן משפחה נוסף, ולבקש עזרה או סיוע פסיכולוגי. אני אומרת זאת ללא כל קשר לאוננות, אלא רק בהקשר של המצוקה הרגשית. בברכת חג שמח ליאת

מנהל פורום פסיכולוגיית ילדים ומתבגרים